אלקטיב בית חולים הלל יפה

בית חולים:הלל יפה , מחלקה - נפרולוגיה

שם המקצוע: נפרולוגיה

בית החולים: הלל יפה

שם מנהל המחלקה: ד”ר ננה פלג

איש קשר לסטודנטים: ד”ר רעות זגורי reutz@hymc.gov.il

מספר רופאים בכירים: 5

מספר מתמחים: 1

המכון לנפרולוגיה ממוקם בבניין מכונים.

 

במה עוסק המקצוע? מהם החולים המגיעים?

במכון מאבחנים ומטפלים במחלות כליה חריפות וכרוניות. הטיפול במחלות חריפות נעשה כמסגרת יעוצים לחולים מאושפזים במחלקות השונות של בית החולים, והטיפול במחלות הכרוניות נעשה במסגרת מרפאות הנמצאות בתוך המכון עצמו. כמו כן המכון הוא מכון דיאליזה המצויד במכונות המודיאליזה מתקדמות, ונותן טיפולי דיאליזה בסטנדרט הגבוה ביותר הקיים. בנוסף, קיימת במכון יחידה לדיאליזה צפקית.

תיאור סדר היום במחלקה

המכון פועל משעה 07:30 בבוקר ובשעה 08:00 ישיבת בוקר. לאחר הישיבה, הרופאים מתחלקים לעבודת היום בהתאם לתוכנית פרטנית- ייעוצים בבית החולים, מרפאות או ביקורים בדיאליזה.

כיצד הסטודנטים משתלבים בסדר היום?

הסטודנטים נוטלים חלק פעיל בסדר היום. היות שהסבב הוא קצר אנו מתאימים לסטודנטים תכנית שתסייע להם להפיק את המרב מחשיפה למכון שלנו ולעבודה המקצועית מול מטופלים. הדגש הוא על חשיפה קלינית למטופלים, ולכך מוקדש רוב הזמן. את התוכנית הסטודנטים מקבלים ביום הראשון של הסבב.

בתוכנית- היכרות עם המקרים המעניינים של המאושפזים בבית החולים דרך קבלה רפואית (עצמאית) ולאחר מכן דיון עם רופא בכיר. הסטודנטים מבצעים קבלה רפואית נוספת של מטופל המודיאליזה/דיאליזה צפקית, וגם לאחר הצגתה מתקיים דיון קליני.

במידה ויש ניקור כליה- מקיימים דיון על המקרה והסטודנטים מצטרפים לפרוצדורה.

הסטודנטים מצטרפים לרופאים במרפאות השונות העוסקות בנפרולוגיה כללית, יתר לחץ דם וכן מרפאות טרום דיאליזה- בהן הסטודנטים נחשפים להצגת הטיפולים הכלייתיים החליפיים הקיימים, יתרונות וחסרונות.

מבחינה אקדמית הסטודנטים מצטרפים בשעות הצהריים ל Journal Club, לישיבות החוג לנפרולוגיה (מתקיימות ב ZOOM עם מחלקות נפרולוגיה מבי”ח אחרים בארץ), ישיבות פתולוגיה (גם הן Patient-Oriented וכוללות הצגת המקרה ואבחנה מבדלת קצרה) וכן לדיונים מחלקתיים ורב מקצועיים (למשל עם גניקולוגים, ראומטולוגים, המטולוגים ועוד) על מטופלים עם בעיות מורכבות רב-מערכתיות.

רוב הפעילויות האקדמיות מתקיימות מדי שבוע, אך חלקן מתקיימות רק לפי הצורך. לכן ייתכן שבמהלך הסבב הקצר לא יזדמן לסטודנטים להצטרף לחלק מהפעילויות שהוזכרו לעיל,  אך ככל שאנו יודעים על הגעה צפויה של סטודנטים אנו משתדלים מאוד שהתוכנית תהיה עשירה ומגוונת ככל הניתן.

הצוות שלנו רב מקצועי, וכולל מלבד רופאים בכירים ומתמחה, גם אחיות דיאליזה מוסמכות ומנוסות, עובדת סוציאלית ושתי דיאטניות. הסטודנטים מוזמנים להצטרף גם לפעילות של אנשי צוות שאינם רופאים, שמספקים זווית ראייה נוספת על ההתייחסות למטופלים הכרוניים של המכון.

חובות הסטודנטים

הסטודנטים צריכים להגיע בזמן ולהתנהג בצורה מכבדת לכלל אנשי הצוות והמטופלים. בהנחייתנו, הם נדרשים לבצע קבלות רפואיות כאמור (אחת של מאושפז בבית החולים ואחת של מטופל אמבולטורי- מטופל המודיאליזה/דיאליזה צפקית), אשר בהמשך להצגתן בפני הקבוצה נעשה דיון קליני עם רופא בכיר. פרט לכך, הסטודנטים מוזמנים לשאול כל שאלה ולהעלות בקשות לגבי התוכנית ע”פ צרכיהם כפי שהם רואים אותם, ואנו משתדלים להיות גמישים. הסטודנטים מתבקשים למלא משוב על הסבב עם סיומו.

בית חולים:הלל יפה , מחלקה - הנהלת המרכז הרפואי

הצעת סבב אלקטיב לסטודנטים לרפואה בהנהלת המרכז הרפואי הלל יפה:

  • שם בית החולים: המרכז הרפואי הלל יפה.
  • שם המחלקה: הנהלת המרכז הרפואי.
  • שם מנהל המחלקה: ד”ר מיקי דודקביץ.
  • מספר הרופאים במחלקה וכמה מהם משתתפים בהוראה: 3 מומחים ו – 5 מתמחים במינהל רפואי.
  • מידע על הסבב:
  • מה כוללת תכנית ההוראה: השתתפות בפעילות ההנהלה, לרבות ישיבת הנהלה שבועית, פורום מתמחים במינהל רפואי, ועדות מוסדיות כגון ועדת הלסינקי, ועדת ביג-דאטה, ועדה להתקשרויות, ועדת אתיקה מייעצת, ועדת איכות וכיו”ב בהתאם ללו”ז השוטף.
  • למה ייחשף הסטודנט: מכלול הפעילות של הנהלת המרכז הרפואי.
  • תחומי מחקר הקיימים במחלקה: ביג-דאטה, ניהול סיכונים, חוויית המטופל.
  • דרישות מיוחדות מהסטודנטים: סקרנות.
  • למה כדאי לבחור במחלקה:

מינהל רפואי הוא תחום התמחות-על מטעם המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית ומהווה דרישה מקדימה לתפקידי ניהול שונים במערכת הבריאות.

המרכז הרפואי הלל-יפה מהווה מרכז הוראה בתחום המינהל הרפואי עבור מתמחים מבית החולים ומרחבי הארץ. מזה שנים אחדות, מתקיימים באופן שוטף מפגשי הוראה שבועיים למתמחים במינהל הרפואי, בהם משתתפים מתמחים ממוסדות שונים ומקופות החולים. פורום זה מאפשר הפרייה הדדית תוך ליבון נושאים מזוויות שונות. זאת, בנוסף להכשרת רופאים שהנהלת המרכז הרפואי

הלל יפה היא מחלקת האם או מחלקת הרוטציה שלהם במינהל רפואי. מתמחים אלה משתתפים בפעילות השוטפת של ההנהלה בנוסף למפגשים דידקטיים.

הרופא המודרני זקוק לכלים רבים, מעבר לידע ולמיומנות הקליניים. חשיפה מודרכת לפעילות ההנהלה במוסדנו יכולה להעניק לסטודנט מגוון כלים לעיצוב תפיסה שלמה יותר של מערכת הבריאות בתוכה הוא עתיד לפעול, כגון המבנה ועקרונות הפעולה, הבסיס החוקי וחקיקת המשנה המהווים תשתית רגולטורית, מנגנוני הבקרה והפיקוח, ההתמודדות עם אתגרי ההווה וההיערכות לאתגרי העתיד.

  • תאריכים מועדפים לביצוע האלקטיב: כל השנה.
  • איש קשר ופרטי התקשרות (מייל + טלפון) לתיאום אלקטיב במחלקה:

ד”ר בנימין עבו , benyaminea@hymc.gov.il , 04-774403/4 .

ב ב ר כ ה,
ד”ר בנימין עבו ס. מנהל המרכז הרפואי

בית חולים: הילל יפה, מחלקה: אולטרסאונד נשים ויולדות

שם המקצוע: אולטרסאונד נשים ויולדות

בית חולים: הילל יפה

שם מנהל המחלקה: פרופ’ אלון שרים

מייל ושם איש קשר לסטודנטים: alon.shrim@gmail.com

מספר רופאים בכירים: 6

מספר מתמחים: 21 מתמחים שהם חלק מהאגף…לא מהיחידה

במה עוסק המקצוע? מהם סוג החולים המגיעים?

אולטרסאונד במיילדות ובגינקולוגיה כולל יחידה מיוחדת לאנדומטריוזיס וגינקולוגיה אונקולוגית.

בדיקות אולטרסאונד מ 7 בבוקר ועד :15:00.

הסטודנטים:

צמודים לצוות היחידה.

האם במסגרת האלקטיב ישנה חשיפה לחולים? אם כן כמה אחוז מהזמן?

100% מהזמן.

חובות הסטודנט (תורנויות? הכנת מצגות וכו'(

נועם הליכות, רצינות והתכוונות ורצון ללמוד.